fbpx
 

HundHvor mange godbidder må en hund få?

05/01/2022by Ali
portfolio_05

Der er ingen tvivl om, at hunde elsker godbidder. Men hundeejere elsker som regel også at give deres hunde godbidder. Selvom det bringer glæde hos hunden at få godbidder, er overdreven brug af dem misforstået godhed. Det er med andre ord vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan du anvender og giver godbidder korrekt. Godbidder til hunde er som slik til mennesker. Derfor er det vigtigt ikke at give for mange og ikke at vænne hunden til, at det er noget, den skal have flere gange om dagen.

10% reglen

Hunde er forskellige og kan tåle forskellige mængder godbidder alt efter, hvilken race de er. Derfor er det umuligt at komme med et tal på, hvor mange godbidder du må give din hund hver dag eller hver uge.I stedet er det nemmere at benytte 10% reglen. Denne går ud på, at godbidder ikke må udgøre mere end 10% af hundens daglige indtag af næringsstoffer. For gør de det, får hunden ikke de næringsstoffer, den skal have.Har du derfor også dage, hvor du er rundhåndet med godbidderne til hunden, skal du huske at trække det fra i foderet, så den ikke får for mange kulhydrater og kalorier.

Brug små godbidder

Hvis du har svært ved ikke at give din hund godbidder, kan det være en god ide at bruge små godbidder. Hunden skelner ikke mellem store og små godbidder – til gengæld er det bedre for dens vægt med de små, såfremt de ikke gives i overdrevne mængder.Skift også gerne mellem godbidder og positiv opmærksomhed fra dig, da det er mindst lige så godt og skønt for hunden som en mundbid. Hunden vil hellere klappes og kløes af dig end have godbidder.

Giv godbidder i forbindelse med træning

En rigtig god ide kan være at give godbidder i forbindelse med træning eller aktiv leg. Hunden lærer hurtigt, at der falder en godte af hos dig, hvis den gør det, du beder den om at gøre. Det sikrer også, at det ikke bliver en dårlig vane at give hunden en godbid bare for at give en – det ender i stedet også blot ud i, at hunden tigger, fordi den bliver vant til at skulle have en godbid på bestemte tidspunkter.Det har også den fantastiske fordel, at I styrker båndet mellem hinanden og får endnu mere ud af jeres forhold. Det giver både en rigtig glad hund og en rigtig glad ejer.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Myhappypet ApS | Skyttehusene 55 | 2620 Albertslund | CVR-42699659 | Info@myhappypet.dk

Kurv
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0