fbpx
 

KatPelspleje hos katte – Sådan holder du pelsen fin

05/01/2022by Ali
pexels-inge-wallumrød-177809

Katte er gode til at holde sig renlige, men vil du gerne have en kat, der har en ekstra fin pels, kan du selv ganske enkelt hjælpe det på vej. Ligesom ved en hund er det bare mere lækkert og dejligt at snakke med en kat, der har en flot og skinnende pels.

Hvordan pelsen skal plejes hos katte, er afhængig af, om det er en langhårskat, semilanghårskat eller en korthårskat. Pelstyperne kræver nemlig ikke den samme pelspleje – dog har alle katte godt af lidt pelspleje, og så er det også en rigtig god måde at give katten omsorg på.

Pelspleje ved langhårskatte og semilanghårskatte

Har du en kat med langt hår, er det nødvendigt at sætte tid af til pelspleje. For dens pels vil da både bestå af underuld og lange dækhår. Bliver pelsen ikke plejet, løsner underulden sig og får fat i de lange dækhår. Det skaber filtrer, som bare bliver større og større i størrelsen. Væn den derfor gerne til at blive børstet allerede som killing.

Start gerne med at børste bagkroppen med pels i små portioner, så det ikke river i hårene eller på nogen måder er ubehageligt for katten. Fortsæt på den måde, indtil du er igennem alle hårene og der ikke længere er filtret pels tilbage.

Er filtrene helt umulige, kan du benytte dig af en filterkniv. Gør det dog gerne forsigtigt, så det ikke gør ondt på katten.

Pelspleje ved korthårede katte

En korthåret kat behøver ikke lige så meget pelspleje som en langhåret kat. Dog er det af og til nødvendigt at give den godt med pelspleje, så pelsen ikke bliver ulækker eller filtret. Desuden er jævnlig pelspleje også en god måde at få tjekket, om katten har fået utøj som tæger eller lopper.

Fremgangsmåden er den samme som ved langhårede katte. Det tager bare ikke lige så lang tid og er derfor noget mere overskueligt at komme igennem.

Foder og godbidder har også indvirkning på pelsen

Udover pelspleje kan det være en god ide at være opmærksom på at give foder og godbidder i god kvalitet. For det bidrager til en sund og blank pels. Når katten får det rette ernæring, fælder den heller ikke lige så meget. Så sammen med pelspleje kan du få en kat, der ser helt fantastisk ud hele tiden.

Du kan se nærmere på godbidder til katte her.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Myhappypet ApS | Skyttehusene 55 | 2620 Albertslund | CVR-42699659 | Info@myhappypet.dk

Kurv
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0