fbpx
 

HundSådan undgår du overvægt hos din hund

05/01/2022by Ali
English Bulldog, 10 months old, sitting against white background

Overvægt hos en hund er en stor trussel mod dens helbred og livskvalitet. Som hundeejer kan det godt være fristende at komme ekstra foder i skålen eller give ekstra godt med godbidder. Men, det kan meget let resultere i overvægt.

Et studie fra Københavns Universitet viser, at 1 ud af 5 danske familiehunde lider af overvægt. Det er ikke positivt for hundene, da overvægt nedsætter deres livskvalitet og giver dem forhøjet risiko for følgesygdomme.

Så, hvordan undgår du, at din hund bliver overvægtig?

Gå lange ture hver dag

Det er vigtigt for hunde at komme ud og røre sig hver dag og få nogle kilometer i benene. Gode og faste gåture hver dag kan derfor være med til at mindske risikoen for, at din hund bliver overvægtig.

Leg med din hund

Det skaber ikke kun et rigtig godt forhold mellem jer, men er også en god måde for hunden at få forbrændt nogle kalorier. Leg kan være alt lige fra boldkast og slåskampe til tovtrækkeri og svømmelege. Aktivering sammen med andre hunde er også en rigtig god måde at få aktivitetsniveauet op samtidig med, at den lærer at socialisere sig.

Giv den en begrænset mængde godbidder og foder

Det er meget vigtigt at servere den mængde foder og godbidder til hunden, som passer til dens behov. For så snart den indtager flere kalorier, end den forbrænder, deponerer den det som energi i fedtdepoter, som den kan bruge på et senere tidspunkt, når det er nødvendigt. Juster det derfor efter dens størrelse og aktivitetsniveau.

Vej din hund jævnligt

Det kan godt være svært at se, om hunden har taget på eller ej, når du er sammen med den hver dag. Derfor kan det være en rigtig god ide at veje den derhjemme jævnligt eller sørge for at få den vejet, hver gang I er til dyrlæge. Det er en god måde at holde øje med, om vægten er, som den skal være, eller om du i en periode skal holde lidt igen med foder og godbidder og i stedet skrue op for aktivitetsniveauet.

En normalvægtig hund er en glad hund

Det er ikke synd for hunden, hvis den ikke lige får en godbid hver dag, eller den i en periode får mindre foder. For en normalvægtig hund er en meget gladere hund, da den kan bevæge sig rundt, som den vil og ikke bøvler med følgesygdomme.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Myhappypet ApS | Skyttehusene 55 | 2620 Albertslund | CVR-42699659 | Info@myhappypet.dk

Kurv
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0